İş Bilgim

  1. Anasayfa
  2. »
  3. SGK Bilgileri
  4. »
  5. 2023 30 Günlük Sigorta Primi Ne Kadar?

2023 30 Günlük Sigorta Primi Ne Kadar?

admin admin -
58 0

30 günlük sigorta priminin maliyeti işverenlerin sıklıkla aklına gelen sorulardan biridir. Bir işçi işveren tarafından sigorta yapılmalıdır. Çünkü bunu yapılmaması durumunda yasa dışıdır ve ciddi sonuçlar doğurur. 1 personel için ödenmesi gereken tutar 30 günlük sigorta prim ücretidir. Başka bir deyişle, sigorta ettirdiğiniz çalışanın aylık ödemesi bu şekilde ortaya çıkar. Günlük sigorta primi de benzer şekilde olmaktadır. Bu da 30 günlük sigorta priminin ne kadar olduğu konusunu çok önemli hale getiriyor.

30 Günlük Sigorta Primi Ne Kadar? 

İşverenler tarafından işçilerin emekliliği için sağlanan ücretler SGK primleridir. Sigorta primlerinden elde edilen para, işçilerin emeklilik yardımlarına ve sağlık hizmetlerine erişimi için ödenen paradır. 30 günlük sigorta primi, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 30 günlük primine göre belirlediği fiyat alt sınır 10.008 TL ve üst sınır  75.060 TL olarak kesinleşti. SGK için sigorta primi yıllık olarak ayarlanır ancak hesaplama ek ödemelerle ve işçinin brüt ücretine göre yapılır. Brüt ücret tutarını belirtilen prim oranları ile çarptıktan sonra sigorta priminizi belirleyebilirsiniz.

30 Günlük Sigorta Prim Ücreti Nedir?

İnsanlar varlıklarını çeşitli risklerden korumak için sigorta ettirirler. Mallarını sigortalatmanın yanı sıra hayat sigortası, sağlık sigortası gibi programlardan da yararlanabiliyorlar. Sağlık sigortası ile insanlar kendilerini hastalıklardan korumaya çalışır; hayat sigortası ile sevdiklerini kaybetmeleri durumunda korumaya çalışırlar. Ödemeler, prim brüt geliri kullanılarak hesaplanan belirli oranlara dayanmaktadır. Böylece “Sigorta primi” terimi, çalışanların emeklilik hakkı ve sağlık hizmetleri karşılığında maaşlarından devlet tarafından kesilen tutarı ifade eder. Sigorta prim kesintisi brüt ücret üzerinden yapılır. Günlük veya aylık asgari ücret baz sigorta primi, bunun 7 buçuk katı ise brüt sigorta primi olarak işliyor. Bu yüzden 30 günlük sigorta primi kazanç alt sınırı 10.008 TL ve 30 günlük kazanç üst sınırı 75.060 TL oldu. İş dünyasında sigorta primlerinin ödenmesinden yalnızca işveren sorumludur. SGK ödemeleri peşin veya taksitli olarak yapılabilir. Ziraat Bankası ATM’lerinden, banka şubelerinden veya internet şubelerinden yapılabilir.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir